SDE

Владика Юліян освятив у м. Трускавець унікальний скульптурний комплекс "Водохреща"

14 жовтня 2008
Друк E-mail
14 жовтня на свято Покрова Пресвятої Богородиці у м. Трускавець відбулась неординарна подія: владика Юліян Вороновський у співслужінні з 17-ма священиками освятив скульптурну композицію «Водохреща», яка знаходиться поруч із храмом Покрова Пресвятої Богородиці.Скульптурна композиція «Водохреща» у первісному задумі, як повідомив настоятель храму Покрова Пресвятої Богородиці о. Володимир Бондарчук, мала призначатись для освячення води тричі на рік. Однак в кінцевому результаті вийшла поза рамки суто парафіяльних потреб громади. Адже вже на самому освяченні присутніми були багато гостей міста-курорта Трускавець. Реалізацією цього мистецького задуму займались викладачі Львівського училища декоративно-прикладного мистецтва ім. І. Труша: Юліян Квасницький та Василь Хомин, а також Михайло Грень.

Скульптурна композиція складається з трьох ангелів, які символізують Пресвяту Трійцю. Дух композиції передано написом, що є дослівною цитатою євангельських слів Ісуса Христа до самарянки: «Xто питиме воду, яку я йому дам, не буде спраглим повік» (Йо. 4, 14). У комплексі «Водохреща» використано оригінальні технології водопостачання та освітлення.

Головним жертводавцем побудови цього культового комплексу став мер Трускавця - Лев Грицак, а також ряд інших відомих у Трускавці осіб.

Теми: Юліан (Вороновський), Трускавецький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори